Visvakantie in Denemarken

VISVAKANTIE IN DENEMARKEN – Denemarken is rijk aan goede mogelijkheden om te vissen en bijna overal in het land zie je mensen hun hengels uitwerpen. Ondanks dat het een klein land is, is de visserij ongelooflijk gevarieerd – van de zoute Noordzee tot het brakke water van de Oostzee! Denemarken is een land van sportvissers met oneindig veel mogelijkheden voor nieuwe avonturen.

Visvakantie in Denemarken – Wat zijn de vismogelijkheden ?

Denemarken heeft de bezoekende sportvisser een zeer goede en veelzijdige visserij te bieden. Witvissers hebben in het verleden hoge vangstgewichten weten te realiseeren. Vissen op baars en snoek kan uitzonderlijk goed zijn, net als de visserij op regenboogforel op talloze forelvijvers. En dan hebben we het nog niet over de visserij op zeeforel, zalm en zoutwater!

Op welke wateren in Denemarken kun je je richten op roofvis?

Visvakantie in Denemarken voor roofvissers? De snoek, snoekbaars en baars komen vooral voor in de vele meren van Denemarken, maar ook in veel van de rivieren, fjorden en de brakwatergebieden rond de zuidelijke delen van Zeeland en de omliggende eilanden. Er zijn diverse manieren waarop je de roofvissen aan de schubben kunt komen  – vanaf de oever, vanaf een boot of vanuit de bellyboot.

waar kun je roofvissen in denemarken

Welke wateren in Denemarken zijn interessant voor de witvisser?

Overweeg jij een witvisvakantie in Denemarken? Denemarken produceert consequent grote witvisvangsten in de zomermaanden. In de meren van Skanderborg en Silkeborg kunnen brasems met gewichten in de dubbele cijfers worden gevangen zodra de watertemperatuur in juni stijgt. Vanaf eind mei tot eind september is de visserij over het algemeen uitstekend. Bovendien is het voornvissen in oktober uitzonderlijk. Voorvoeren is belangrijk.

Welke Deense wateren zijn geschikt voor het vissen op zeeforel?

Hoewel de zeeforel de rivieren optrekt en ook daar bevist kan worden met kunstaas of de vliegenhengel, wordt er toch in hoofdzaak langs de kust op zeeforel gevist. Het eiland Funen wordt het zeeforel-eldorado van Europa genoemd door het herstel van de paaibeken en de uitzet van jonge zeeforel hier, maar de andere Deense eilanden zijn minstens zo interessant.

 

Kan er rond de Deense eilanden ook op zee gevist worden?

Het vissen op kabeljauw is ideaal vanaf kleine boten of kotters, omdat de kabeljauw vaak in dieper water te vinden is waar ze zich in grote groepen verzamelen. Deze boten zijn te vinden langs de kusten van Denemarken waar het goed vissen is op kabeljauw. Vanaf de kant kun je ook prima vissen, vissoorten als kabeljauw, platvis, geep en makreel worden ook gevangen vanaf pieren en rond havens.

Visvakantie in Denemarken – Wat is de beste tijd om te gaan vissen?

Voor de zeeforel ben je afhankelijk van de temperatuur van het ondiepe zeewater langs de eilanden, deze mag niet te laag of te hoog liggen. In het voorjaar en najaar bevis je de zeeforel vooral ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat. Vis je in de zomer of zeeforel, dan zijn de late uurtjes het meest productief. Voor de witvis zijn de warmere maanden optimaal, voor de roofvis zijn de lente, herfst en winter aan te bevelen.

wat is de beste tijd voor het vissen in denemarken

Visvakantie in Denemarken – Welke vergunningen heb je nodig?

Voor de meeste wateren in Denemarken, ook op zee (!), is een visvergunning nodig om er te mogen vissen. Er zijn particuliere viswateren in Denemarken waar de landelijke vergunning geen toegang toe geeft. De inkomsten uit de verkoop van visvergunningen gaan o.a. naar het uitzetten van vis en het herstel van waterlopen. Je kunt een vergunning kopen die een jaar, een week of een dag geldig is.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties.
  • Reactie toevoegen

    Vanaf NU niets meer Missen?

    De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
    Inschrijven
    close-link