Zoek je de perfecte bestemming voor jouw volgende visvakantie? Dan is Denemarken het antwoord! Met zijn uitgestrekte kustlijnen, talloze meren en rivieren biedt dit Scandinavische paradijs alles wat het hart van een visser begeert. In dit artikel duiken we diep in de mogelijkheden voor een onvergetelijke viservaring in Denemarken.

Waarom Kiezen Voor Een Visvakantie In Denemarken?

Denemarken is uniek vanwege zijn geografische ligging. Het land heeft meer dan 7.300 kilometers aan kustlijn, prachtige rivieren en meer dan 500 eilanden, waarvan vele gemakkelijk toegankelijk zijn voor vissers. Of je nu houdt van zeevissen, zoetwatervissen of vliegvissen, in Denemarken vind je volop gelegenheid om te genieten van jouw favoriete visactiviteiten.

Populaire Vissoorten In Denemarken

  • Zeebaars: Vooral langs de westkust en rond de eilanden is de zeebaars een populaire vangst.
  • Forel: Zowel zeeforel als beekforel zijn wijdverspreid in Deense wateren.
  • Snoek: Zoetwatermeren en rivieren bieden uitstekende mogelijkheden om snoek te vangen.
  • Schol: Een favoriet onder zeevissers, vooral in de Noordzee.

Beste Vistijden

Voor zeebaars is het late voorjaar tot het begin van de herfst ideaal, terwijl forellen vooral in het voorjaar en de herfst actief zijn. Snoeken bijten het best tijdens de koelere maanden. 

|> Vakanthuizen met vismogelijkheden

De Beste Visplekken in Denemarken

Jutland: Het schiereiland Jutland is beroemd om zijn fjorden die uitstekende plekken zijn voor trout fishing (forelvissen). De Limfjord met zijn kalme water is ideaal voor beginners.

Funen: Funen wordt omringd door water en staat bekend als “het eiland in het midden”. Het biedt fantastische mogelijkheden voor kustvissen (zeeforel) maar ook zoetwatervissen in de vele meren.

Zeeland: Niet te verwarren met Nieuw-Zeeland! Dit eiland heeft prachtige strandjes die perfect zijn voor zeeforelvissen, vooral tijdens het najaar.

Houd er rekening mee dat sommige gebieden specifieke regels hebben over wanneer en hoe er gevist mag worden, dus controleer altijd lokale richtlijnen voordat je gaat vissen.

|> Lees alles over Denemarken

Tips Voor Een Succesvolle Visvakantie In Denemarken

  • Vergunning: Voordat je de hengel uitgooit in Denemarken, heb je een visvergunning nodig. Deze kun je eenvoudig online aanschaffen via de officiële website van de Deense Visserij Licentie (fisketegn.dk). Kinderen onder de 18 jaar en senioren boven de 65 hebben geen vergunning nodig
  • Materiaal: Zorg ervoor dat je uitrusting geschikt is voor het type visserij dat je plant te doen. Lokale hengelsportzaken kunnen advies geven over het beste materiaal.
  • Wees respectvol: Respecteer altijd de natuurlijke habitat van dieren door geen afval achter te laten en alleen die vissen mee te nemen die je daadwerkelijk gaat gebruiken.
  • Weersomstandigheden: Het weer kan snel veranderen
Deense Zeeforel in het voorjaar

RON SMITS – Het voorjaar is een geweldige tijd voor het vissen op zeeforel in Denemaken. Een goede voorbereiding kan een visvakantie echter maken of breken. Ervaren zeeforelvisser Ron Smits neemt zijn visserij door en strooit met tips die de kansen op een succesvolle zeeforeltrip aanzienlijk vergroten. foto’s: Ron Smits, Luc Mon & redactie Jutland, […]

Zeeforelproject Funen – een goed gepland succes

TERKEL BROE CHRISTENSEN – In de internationale hengelsportwereld is de Deense zeeforelvisserij een voorbeeld van hoe de publieke sector, het bedrijfsleven en gepassioneerde sportvissers samenwerken aan het realiseren van een visserij van wereldklasse en een gezonder milieu. Broe Christensen over het succes van Havørred Fyn dat van Funen één van de beste zeeforellocaties ter wereld […]

Deense zeeforel

TOM SINTOBIN – Corona gooide de voorbije jaren roet in mijn eten, maar eind maart van dit jaar lukte het eindelijk om weer een paar dagen te verblijven op het Deense eiland Møn. Het doel: zeeforellen verleiden. Ook al is een behoorlijk deel ervan ook uitgezet, of minstens afstammend van uitgezette vissen, toch hebben deze […]

FISHING FAQ'S - DENEMARKEN

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link