Visvakantie in Ierland

VISVAKANTIE IN IERLAND – Ierland is het visvakantieland bij uitstek. Nergens vind je zoveel verschillende mogelijkheden bij het vissen op witvis, op roofvis zoals snoek en baars, op salmoniden zoals forel, zeeforel en zalm en op allerlei zeevissoorten. Op witvis kan gevist worden met de vaste hengel, feederhengel en matchhengel, op roofvis kan met kunstaas, streamers en dode aasvissen gevist worden.

Visvakantie in Ierland – Waar kun je vissen op forel in Ierland?

Door heel Ierland zijn wateren te vinden waar je met succes kunt vissen op forel. Om er enkele te noemen: de rivieren Suir en Nore in County Kerry, de River Clare in Galway, de River Fergus in County Clare. Veelbelovende meren zijn o.a. Lough Conn en Lough Arrow in Mayo en Sligo, Lough Corrib, Lough Mask en Lough Carra in het westen, Lough Ennell en Lough Owel in County Westmeath. Her en der zijn ook reservoirs te vinden waar je op regenboogforel kunt vissen. Meer over vliegvissen in Ierland

forelvissen in ierland

Waar kan er op zalm gevist worden in Ierland?

In Ierland kan zowel op stromend water als op een aantal van de grote ‘loughs’ op zalm gevist worden. De rivier de Moy stroomt door Ballina, het ‘salmon capital of Ireland’. Op deze rivier worden jaarlijks duizenden zalmen gevangen, met name met kunstaas en natuurlijk aas, in de bovenstroomse gedeelten en o.a. de Ridge Pool ook met de vlieg.

waar kan er op zalm gevist worden in ierland

Visvakantie in Ierland – Op welke wateren kan er goed op snoek gevist worden?

Ben jij een roofvisser en overweeg jij een visvakantie in Ierland? Vanaf kleine, onooglijke meertjes tot grote rivieren als de Shannon en de Erne, overal is snoek te vinden in Ierland. Veel kleine meertjes zijn vanaf de oever moeilijk te bevissen door de aanwezigheid van brede rietkanten en bedden waterplanten. Ga je hier met de bellyboot het water op, dan vis je in praktisch maagdelijk water. Voor groter water is het gebruik van een boot met buitenboordmotor noodzakelijk.

waar kun je snoekvissen in Ierland

Wat zijn goede wateren in Ierland voor het vissen op witvis?

Op zoek naar witvismogelijkheden voor een visvakantie in Ierland? Er is een enorm netwerk van witvisrijke rivieren en meren, zoals de machtige Shannon en Erne, samen met grote zijrivieren en talrijke meren van verschillende grootte. De Erne draineert een netwerk van meren dat zich uitstrekt door een groot deel van Cavan en Fermanagh. Er zijn ook andere, kleinere visgebieden zoals de Clare Lakelands, de Bann die Lough Neagh doorsnijdt en de gemakkelijk toegankelijke kanaalsystemen, de Grand, Royal en de Shannon – Erne waterway. Dan zijn er beroemde meren in Monaghan zoals Muckno en Ballyhoe Lake en in het zuidoosten van het land is er de machtige rivier de Barrow.

|> LEES OOK “IERSE SPROKKELS” 

waar kun je witvissen in Ierland

Wat is de beste tijd voor een visvakantie in Ierland?

April tot en met juli en september tot en met november zijn uitstekend voor het vissen op snoek en baars. Afhankelijk van de voorschriften kun je op sommige rivieren en meren al vroeg in het jaar vissen op forel of ‘spring salmon’. In de zomermaanden trekken grote aantallen ‘grilse’ en zeeforel de rivieren op. Je kunt in Ierland vrijwel het gehele jaar door vissen op witvis.

Wat is de beste tijd voor het vissen in Ierland

Welke vergunningen heb je nodig om in Ierland te mogen vissen?

In de Ierse republiek is een staatsvergunning vereist voor het vissen op zalm en zeeforel. Meestal moet je daarnaast ook een plaatselijke vergunning kopen, voordat je mag gaan vissen met de werphengel of vliegenhengel. Voor het vissen op forel, snoek, baars of witvis is geen vergunning nodig (mogelijk moet je wel een plaatselijke vergunning aanschaffen).

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties.
  • Reactie toevoegen

    Vanaf NU niets meer Missen?

    De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
    Inschrijven
    close-link