Visvakantie Noord Noorwegen: Een Compleet Overzicht

Wie droomt er niet van een visvakantie waar de natuur ongerept is en de vangst overvloedig? Noord Noorwegen biedt precies dat. Met zijn kristalheldere wateren, adembenemende landschappen en rijke onderwater leven is het de ultieme bestemming voor elke sportvisser. In dit artikel verkennen we de beste regio’s, locaties en soorten zoutwatervissen die je tijdens je visvakantie in Noord Noorwegen kunt verwachten. Ook behandelen we belangrijke informatie over vergunningen en verblijfsmogelijkheden.

Regio’s in Noord Noorwegen voor een Visvakantie

Noord Noorwegen is uitgestrekt en elke regio heeft zijn eigen charme en specialiteiten als het op vissen aankomt. Bodø De Lofoten, Vesterålen, Traena Archipel , Tromso en Finnmark zijn enkele van de meest populaire regio’s onder vissers. Deze gebieden staan bekend om hun rijke visbestanden, waaronder heilbot, kabeljauw en vele andere soorten.

De Beste Locaties voor Zoutwatervissen

De Lofoten-eilanden zijn een waar paradijs voor zoutwatervissers. Hier kun je vissen in de voetsporen van de Vikingen, met kansen om grote heilbotten en kabeljauwen te vangen. Vesterålen biedt vergelijkbare kansen maar is vaak minder druk, wat zorgt voor een meer serene viservaring. Finnmark, het meest noordelijke puntje van Noorwegen, biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om te vissen in zowel zout- als zoetwater.

Doelvissen: Heilbot & Kabeljauw

Heilbot en kabeljauw zijn twee van de meest begeerde vissen tijdens een visvakantie in Noord Noorwegen. Deze regio is wereldberoemd vanwege het prima bestand aan heilbot, met exemplaren die wel meer dan 100 kilo kunnen wegen. Kabeljauw is ook in overvloed aanwezig en trekt jaarlijks vele zeevissers aan.

Vergunningen en Regelgeving

Voor het vissen op zee en langs de kust heb je geen vergunning nodig, maar er zijn wel een aantal regels.

 • Vis niet op beschermde vissoorten
 • Hou je aan de minimum maat
 • Blijf op min 100m afstand vankwekerijen
 • Buitenlandse vissers mogen hun
 • vangsten niet verkopen
 • Max 10 kg vis mag worden meegenomen

Verblijfsmogelijkheden

Het vinden van een geschikt verblijf is essentieel voor een geslaagde visvakantie in Noord Noorwegen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden, van traditionele Noorse hutten (rorbu) tot moderne hotels. Veel accommodaties zijn speciaal ingericht voor vissers, met faciliteiten zoals visreinigingsplaatsen en vriesruimtes.  Begin vandaag nog met het plannen van je droom visvakantie in Noord Noorwegen! Check HIER voor visvakanties naar Noord-Noorwegen

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties.
 • Reactie toevoegen

  Vanaf NU niets meer Missen?

  De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
  Inschrijven
  close-link