Op Visvakantie

Met je vismaat(en) op visvakantie, er even tussenuit met gelijkgestemden naar je favoriete viswater. Binnen elke tak van de hengelsport zijn er bestemmingen die eruit springen, zo is een visvakantie naar Ierland bij witvissers zeer populair, Zweden is daarentegen weer populair als vakantieland bij de roofvissers in gesloten tijd. Wie op visvakantie wil heeft tegenwoordig keuze genoeg, de vraag naar visreizen neemt toe en ook het aantal reisbureaus waar je een visvakantie kan boeken groeit. Wie verstandig is boekt zijn visreis bij een reisbureau dat aangesloten is bij de brancheorganisatie met reisgarantie maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar je droombestemming.

Visvakantie met het Gezin

Niet ieder sportvisser is in de gelegenheid jaarlijks een visvakantie te ondernemen, het is dan ook een prima optie om met de jaarlijkse gezinsvakantie een bestemming te kiezen met vismogelijkheden. Een vakantie in Nederland naar één van de vele vakantieparken is een optie maar ook de vakantie richting Frankrijk bieden mogelijkheden. Een vakantie aan de Lot bijvoorbeeld of de Ardèche met de vele zijrivieren boordevol forel, karper en kopvoorn. Welk land je voorkeur ook heeft, er zijn altijd campings direct aan viswater of wie van luxe houdt een vakantiehuis aan viswater.

Visvakantie in Nederland
Vissen vanuit de tuin van je vakantiehuisje, een mooie start van de dag.

Visvakantie Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een geliefde bestemming voor de vliegvissers, er zijn diverse rivieren zoals de Amblève, Semois en de Ourthe met een goed bestand aan forel, kopvoorn en vlagzalm. Niet alleen de vliegvissers weten de Ardennen te vinden, er wordt ook succesvol gevist op barbeel, snoek en karper. Groot voordeel om voor een visvakantie in de Ardennen te kiezen is de afstand vanaf Nederland, binnen enkele uurtjes sta je met de hengel in de hand in de prachtige omgeving van de Ardennen.

visvakantie de ardennen
De Semois, een prachtige rivier in de Ardennen met een goed bestand aan o.a. barbeel

Denemarken

Een visvakantie naar Denemarken is voor veel sportvissers een jaarlijks terugkerend uitstapje. De voorzieningen voor de sportvisserij in Denemarken zijn echt top. Als voorbeeld het succesvolle zeeforel project waar nu jaarlijks duizenden sportvissers uit heel Europa op af komen. Maar ook de witvissers hebben Denemarken omarmd, hier kun je nog leefnetten vol vangen. Voor zeevissers is het ook prima geregeld, er is een ruim aanbod aan accommodaties die zich hebben toegelegd op de sportvisserij. Veel accommodaties bieden diverse services aan zoals bootverhuur, materiaal en gidsservices.

Duitsland

Duitsland is een groot land en biedt sportvissers een ruim aanbod aan viswater. Veel vliegvissers reizen jaarlijks voor een visvakantie af richting de Eifel en het Sauerland, beroemde rivieren met vliegvistrajecten zijn de Kyll, De Lenne, De Wenne.

Maar we doen Duitsland tekort als we ons tot deze makkelijk te bereiken regio’s beperken, Zuid-Duitsland en Oost-Duitsland bieden de vliegvissers maar zeker ook de Karper, Roof en Witvissers uitstekende mogelijkheden. Over het algemeen zijn de accommodaties en het eten in Duitsland van een prima niveau en dus is een visvakantie naar Duitsland een aanrader.

visvakantie duitsland
Het Zwarte Woud is populair bij de vliegvissers

Frankrijk

Voor karper vissers is Frankrijk al jarenlang de favoriete bestemming voor een visvakantie, het karper bestand in de vele meren, kanalen en rivieren is groot en ook het gemiddelde gewicht van de gevangen karpers liggen vaak hoger dan in Nederland. Waar Frankrijk ook beroemd om is zijn de zogenaamde betaalwateren, hier kun je tegen betaling een karper visvakantie doorbrengen aan privé water in je eigen tent of je kunt op karper vissen vanuit een huisje.

Maar Frankrijk heeft meer, zo heeft het land aan beide kanten een kustlijn, de Atlantische kust waar de zeevissers zich graag vermaken en ook de Middellandse Zee kust met mogelijkheden voor Big Game visserij. De vele rivieren en beken in de bergachtige streken zijn populair bij de vliegvissers, ook de Dordogne en Ardèche zijn hier zeker het vermelden waard.

visvakantie frankrijk
Ontspannen vissen op een Frans betaalwater

Visvakantie Ierland

Ierland is voor sportvissers één van de meest veelzijdige bestemmingen voor een visvakantie, het heeft prachtige meren en rivieren maar ook een kustlijn waar zeevissers zich helemaal thuis voelen. De vriendelijke bevolking, prachtige natuur en uitstekende vismogelijkheden dragen ertoe bij dat veel vissers ieder jaar terugkeren voor een visvakantie in Ierland.

Italië

Italië als bestemming voor een visvakantie hoor je niet heel vaak, dat is jammer. Dit land heeft enorm veel viswater en ook een cultuur die het vissen en outdoor activiteiten een warm hart toedraagt, en dat is niet overal zo. Trentino is bijvoorbeeld een regio bekend bij wintersporters maar ook bij een kleine groep karper vissers die deze regio ontdekt hebben. Vliegvissers weten het al lang te vinden, de rivier de Sarca, uitmondend in het Gardameer, is een bekende bestemming voor grote bruine forel en vlagzalm. De grote meren zoals het Gardameer en Lago Magiore hebben allemaal een prima visbestand, zeer geschikt voor een familievakantie met vismogelijkheden op één van de vele campings aan het water. Maar er zijn ook kleinere intiemere meren, beken en riviertjes waar actief uitzetbeleid is maar ook met natuurlijke aanwas van bruine forel en vlagzalm.

Visvakantie in Nederland

Nederland is één van de meest waterrijke landen van Europa, niet gek dus dat het sportvissen in Nederland legio mogelijkheden heeft. Beroemd zijn de rivieren met het bestand aan enorme baarzen waarvanuit heel Europa vissers voor afreizen.  Maar ook de zeebaarsvisserij langs de kust neemt in populariteit toe door het aanwezige bestand. De randmeren staan bekend om de grote snoeken en scholen met witvis die zich in de winter verzamelen in de  havens. Nederland telt mee als bestemming voor een visvakantie.

visvakantie in Nederland
Ook in Nederland is er een prima aanbod aan betaalwater voor een ontspannen karpervakantie

Oostenrijk

Het prachtige Oostenrijk is als bestemming voor een visvakantie vooral bij vliegvissers bekend, maar ook karper vissers weten Oostenrijk te vinden voor een karper vakantie. De meren in Oostenrijk zijn vaak prachtig maar bevatten ook nog eens een mooi bestand aan karper! Voor de vliegvissers die ervan houden op stromend water in een schitterende natuur te vissen is Oostenrijk het paradijs. Er zijn diverse Hotels die hierop inspelen met eigen vliegvistrajecten waar je, bij het boeken van een verblijf, mag vissen. Deze vliegvistrajecten worden allemaal prima onderhouden, jaarlijks vinden er nieuwe uitzettingen plaats met bruine forel, meer forel en vlagzalm.

Visvakantie Oostenrijk
Vliegvissen in Oostenrijk in een prachtig decor

Zweden

Zweden is een prachtige bestemming voor een visvakantie, de vele meren en rivieren bevatten een mooi bestand aan zalm, forel en snoek en witvis. Toch is Zweden bij ons Nederlanders vooral bekend als bestemming in de “gesloten tijd” de scherentuinen zijn dan een populaire bestemmening voor de snoekvissers.

Er zijn diverse reisbureaus die zweden in het pakket hebben opgenomen maar je kunt ook prima zelf op zoek naar een accommodatie in zweden.

 

 

 

 

 

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties.
  • Reactie toevoegen

    Vanaf NU niets meer Missen?

    De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
    Inschrijven
    close-link