Vliegvissen op de Kyll

Vliegvissen op de Kyll

Wie heeft er niet ooit zijn of haar eerste forel of vlagzalm gevangen op de Kyll? Nadat je de eerste werplessen met succes gevolgd hebt en misschien ook je eerste voorns gevangen hebt, komt het verlangen om het ook eens op stromend water op salmoniden te proberen. 

De rivier de Kyll werd vroeger druk bezocht door Nederlandse en Belgische vliegvissers, maar een bezoek is nog steeds de moeite waard!

Vliegvissen op de Kyll

Welke Vergunning voor de Kyll

Naast de Jahresfischereischein van Duitsland heb je voor het vliegvissen op de Kyll ook een dagvergunning nodig. Soms moet je voor het verkrijgen van een dagvergunning een of meerdere overnachtingen boeken in het betreffende dorp of hotel, in andere gevallen zijn de dagvergunningen ook los te koop of te bestellen. 

Zorg dat je de juiste papieren op zak hebt en let op de grenzen van de gedeelten waar je mag vissen!

Vliegvissen opde Kyll

Het Visseizoen

In principe duurt het visseizoen op de rivier de Kyll vanaf 16 maart tot en met 14 oktober. De beekforel of bruine forel heeft dan ook een gesloten seizoen van 15 oktober tot en met 15 maart, voor de vlagzalm loopt het gesloten seizoen van 15 februari tot en met 30 april. 

Mocht je het op snoek willen proberen, het gesloten seizoen van deze vissoort loopt van 1 februari tot en met 15 april.

 VLIEGVISTRAJECTEN DE KYLL

vliegvissen op de kyll

Welke Vliegvismethoden?

In het voorjaar is het vissen met de nimf vaak succesvol, wanneer het water althans niet verkleurd is door regenval; bij het vissen met de nimf maak je plaatselijk ook kans op barbeel! 

Staat het water hoog en is het doorzicht minder, dan gebruik je een natte vlieg of kleine streamer om het water af te zoeken. 

Is de waterstand normaal of laag en komen er insecten uit, dan kan het vliegvissen met de droge vlieg erg succesvol zijn. 

PLAN JE VERBLIJF AAN DE KYLL

Accommodaties aan- of in de buurt van de Kyll

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link