Vliegvissen in het Sauerland

Daar waar Winterberg een vaste bestemming is voor het skiën en langlaufen, bezoeken veel vliegvissers uit de Benelux het Sauerland juist om hier te vliegvissen op forel en vlagzalm.

De rivieren zijn binnen een uur of twee te bereiken vanaf de regio Nijmegen en het visbestand wordt met zorg beheerd. Helaas netekent dit ook dat er soms maar beperkt dagkaarten beschikbaar zijn.

Welke Vergunning voor het Sauerland

Naast de Jahresfischereischein, die je op een gemeentehuis in Duitsland aan kunt schaffen, heb je voor het vliegvissen in het Sauerland ook een dagvergunning nodig van de visrechthebbende.

Deze vergunningen zijn soms te koop bij hengelsportzaken of toeristenbureaus, in andere gevallen kun je ze aanschaffen in combinatie met een verblijf in een hotel in het gebied.

Vliegvisseizoen Sauerland

In principe kan er jaarlijks vanaf 16 maart tot aan 20 oktober gevist worden, de gesloten tijden voor de regenboogforel en beekforel lopen namelijk van 20 oktober tot en met 15 maart. De vlagzalm moet het gehele jaar door teruggezet worden.

Op sommige rivieren is het niet toegestaan om te waden vanaf 16 maart tot aan 15 mei, dit om het jonge broed in het grind te beschermen.

Tips - Vliegvistrajecten Sauerland

Het is moeilijk om een keuze te maken bij zoveel fraai vliegviswater. Maar de gedeelten van de Lenne die via Flyfishing Europe/Mirjana Pavlic bevist kunnen worden, de Wenne in de regio Wenholthausen en de Aar waarvoor soms dagkaarten via Fischzucht Wagner betrokken kunnen worden, behoren zeker thuis in de bovenste regionen van die lijst.

 

PLAN JE VERBLIJF IN HET SAUERLAND

VAKANTIEHUIZEN SAUERLAND

HOTELS SAUERLAND

Populaire Vliegvisbestemmingen Duitsland

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link