Vliegvissen in Oostenrijk

Met de donderende bergbeken, de glasheldere rivieren en meren, waarin je bruine forellen, regenboogforellen, bronforellen, beekridders en vlagzalmen kunt vinden, is Oostenrijk een droombestemming voor elke vliegvisser!

Andere vissoorten waarop je je als vliegvisser in Oostenrijk kunt richten zijn snoek, baars, karper en Donauzalm

Welke Vergunning voor Oostenrijk

Voor het vissen in Oostenrijk heb je een visvergunning plus een (toeristische) viskaart nodig!

Vraag bij het lokale toeristenbureau welke vergunningen en viskaarten je voor de wateren in dat gebied nodig hebt.

Zij kunnen je ook informeren over de speciale voorschriften die er in een bepaald gebied van toepassing zijn. Elke regio heeft namelijk zijn eigen regelgeving.

 

Het Visseizoen in Oostenrijk

Het vliegvisseizoen op de beken, rivieren en meren in Oostenrijk begint doorgaans in maart, april of mei en loopt meestal door tot in oktober.

Er zijn enkele uitzonderingen. Bronforel en beekridder hebben in, bijvoorbeeld, het centrale deel van Oostenrijk een gesloten seizoen van 16 september tot en met 15 maart.

Voor regenboogforel en vlagzalm loopt deze van 1 maart tot en met 15 juni.

Waar kun je Vliegvissen in Oostenrijk

Oostenrijk biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor het vliegvissen.

In de Tannheimer Vallei en het Zillertal in Tirol kun je als vliegvisser, bijvoorbeeld, terecht op de Vils Ach Bach, Zöblen, Weissenbach en de Nesselwängler Ache.

In het Salzburger Land en Boven-Oostenrijk is de Grosse Mühl in het Böhmerwald het overwegen waard. In Karinthië verdient de rivier de Gail alle aandacht.

Toplocaties Oostenrijk

Enkele toplocaties voor het vliegvissen in Oostenrijk zijn:

website: www.rudiheger.eu

  • De Goiserer Traun, Ischler Traun, Rettenbach en Weissenbach, te bevissen via Hurch FlyFishing Oberwimmer GmbH; e-mail: [email protected], website: www.hurch.eu.

PLAN JE VERBLIJF IN OOSTENRIJK

Hotels met Vliegvismogelijkheden

Gasten van Landhotel Almrosl kunnen, tegen betaling, dagkaarten voor de Grosarler Ache kopen. Met deze dagkaart heb je toegang tot de Grossarler Ache en de zijrivieren. 

Dit authentieke Hotel biedt mogelijkheden voor het vliegvissen in Mittersill. Voor buitenlandse vliegvissers is er een speciale app met alle info. Zie 

Bezoek de website voor info

Chaletdorf Fanningberg ligt op 1500 km hoogte in Weisspriach. De accommodatie heeft een exlusive samenwerking met de beheerder van de rivier de Longa

 

Zeer geliefd Hotel met een eigen bierbrouwerij en vliegvistrajecten aan de Gail en zijrivieren. Check de planner voor alle info

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link