Vliegvissen in Slovenië

VLIEGVISSEN IN SLOVENIË – Slovenië is het enige land ter wereld dat liefde (love) in zijn naam heeft staan, vrijwel zeker gaat het daarbij om de liefde voor het vliegvissen, de natuur, lekker eten en drinken. In Slovenië vind je 28.000 kilometer aan rivieren en 1300 meren met een oppervlakte groter dan 1 hectare! Sommige rivieren monden uit in de Adriatische Zee, andere stromen naar de Donau-regio en de Zwarte Zee.

Welke vergunningen heb je nodig in Slovenië?

Voor het vliegvissen in Slovenië heb je een officiële visvergunning nodig, deze worden per dag of per nacht uitgegeven (er zijn geen vergunning van 24 uur) en ze zijn alleen bedoeld voor degene die ze aangeschaft heeft. Soms is het ook mogelijk om vergunningen voor meerdere dagen achter elkaar aan te schaffen. Visvergunningen kun je ONLINE aanschaffen.

Hoelang duurt het visseizoen in Slovenië?

In maart openen de eerste rivieren in Slovenië voor het vliegvissen op forel, in april kun je overal terecht voor het vliegvissen op de verschillende forelsoorten. De vlagzalm mag vanaf half mei bevist worden en het seizoen hiervan loopt tot het einde van de herfst. Het seizoen voor het vissen op snoek begint eveneens in mei en duurt tot eind januari. Eind oktober sluit het seizoen voor de marmorata forel. Wanneer het weer het toe laat kun je tot in november de meeste vissoorten bevissen. In de wintermaanden kun je vanaf begin oktober tot half februari vliegvissen op de indrukwekkende Donauzalm.

Waar kun je vliegvissen in Slovenië?

De stroomgebieden in Slovenië zijn onder te verdelen in gebieden die afwateren naar de Donau plus de Zwarte Zee, waarvan de Soča met haar zijrivieren de belangrijkste is, en in gebieden die afwateren naar de Zwarte Zee, daartoe behoren o.a. de Sava en haar zijrivieren. De vissoorten die je hier kunt vangen zijn de bruine forel, marmorata forel, regenboogforel, bronforel (zeldzaam), vlagzalm en Donauzalm.

Wat is de Top 5 aan vliegviswateren in Slovenië?

Met zo veel vismogelijkheden is het moeilijk om een keuze te maken. Voor het stroomgebied van de Adriatische Zee kun je denken aan de Soča en Idrijca, voor het stroomgebied van de Donau kun je kiezen voor de Sava Bohinjka, de Savinja en de bovenloop van de Sava. In de brochure ‘Fly Fishing Slovenia – Green. Active. Healthy.’ vind je nog veel meer wateren beschreven. Meer info over het Vissen in Slovenië

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties.
  • Reactie toevoegen

    Vanaf NU niets meer Missen?

    De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
    Inschrijven
    close-link