Vliegvissen in Zuid-Duitsland

Het vliegvissen in het zuiden van Duitsland trekt jaarlijks vliegvissers uit vele Europese landen aan. De wateren zijn er over het algemeen prachtig helder, matig tot snelstromend en zuurstofrijk. De forellen en vlagzalmen zijn er in een uitstekende conditie en weten de vliegenhengel langdurig diep gebogen te houden.

Waarom probeer je het vliegvissen in het zuiden van Duitsland niet te combineren met een bezoek aan de Experience the World of Fly Fishing (EWF), de grootste vliegvisbeurs op het vasteland van Europa, die elk voorjaar in de buurt van München gehouden wordt?

Welke Vergunning voor Zuid-Duitsland

Naast de Jahresfischereischein, die je op een gemeentehuis in Duitsland aan kunt schaffen, heb je voor het vliegvissen in het zuiden van Duitsland ook een dagvergunning nodig van de visrechthebbende.

Deze vergunningen zijn soms te koop bij hengelsportzaken of toeristenbureaus, in andere gevallen kun je ze aanschaffen in combinatie met een verblijf in een hotel in het gebied!

Het Visseizoen in Zuid-Duitsland

Vliegvissen in Duitsland – Het Seizoen

De beekforel kan in Beieren van 16 maart tot 30 september bevist worden, de vlagzalm van 1 mei tot 31 december en de regenboogforel van 16 maart tot 14 december, voor de kopvoorn is er geen gesloten tijd, de barbeel kan van 1 juli tot 30 april bevist worden met de vlieg, de snoek van 1 mei tot 14 februari.

Op veel wateren in Beieren word je geacht weerhaakloos te vissen. Voor Baden-Württemberg en de Frankische Schweiz kunnen de seizoenen enigszins afwijken

Top 5 - Vliegvistrajecten Zuid-Duitsland

Het is moeilijk om een keuze te maken bij zoveel schitterende vliegviswateren. Om er toch enkele te noemen:

  • De Deutsche Traun
  • Weisse Traun
  • Obere en Untere Isar
  • De Loisach 
  • De Wiesent bij Waischenfeld

 

PLAN JE VERBLIJF IN ZUID DUITSLAND

Accommodaties aan- of in de buurt van de Traun

Accommodaties aan- of in de buurt van de Isar

Accommodatie Suggesties

ZOEK EEN LOCATIE OP DE KAART

Booking.com

Populaire Vliegvisbestemmingen in Duitsland

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link