Vliegvissen in de Eifel

De Eifel is met name bekend door de forellen- en vlagzalmrivier de Kyll, maar er stromen in dit gebied ook andere, voor de vliegvisser interessante rivieren en beken.

De Lieser in de omgeving van Manderscheid, bijvoorbeeld, maar er zijn ook vliegvismogelijkheden op o.a. de Ahr, de Kleine Kyll, de Oosbach, de Prüm bij diverse plaatsen, de Rur bij Monschau en Blens of de Salm bij Eisenschmitt

Welke Vergunning voor de Eifel

Naast de Jahresfischereischein van Duitsland heb je voor het vliegvissen op de rivieren in de Eifel ook een dagvergunning nodig. Soms moet je voor het verkrijgen van een dagvergunning een of meerdere overnachtingen boeken in het betreffende dorp of hotel, in andere gevallen zijn de dagvergunningen ook los te koop of te bestellen.

Zorg dat je de juiste vergunningen op zak hebt en let op de grenzen van de gedeelten waar je mag vissen, er wordt soms meerdere keren per dag gecontroleerd!

Het Visseizoen

In principe duurt het visseizoen vanaf 16 maart tot en met 14 oktober. De beekforel of bruine forel heeft dan ook een gesloten seizoen van 15 oktober tot en met 15 maart, voor de vlagzalm loopt het gesloten seizoen van 15 februari tot en met 30 april.

Mocht je het op snoek willen proberen, het gesloten seizoen van deze vissoort loopt van 1 februari tot en met 15 april.

Waar kun je vliegvissen in de Eifel?

De Kyll is het eerste wat bij veel vliegvissers komt opborrelen als het over vliegvissen in de Eifel gaat. Maar er zijn meer prachtige vliegvistrajecten te ontdekken.

OVERZICHT VLIEGVISTRAJECTEN EIFEL

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link