Vissen in Noorwegen

Noorwegen is een perfecte bestemming voor een visvakantie, zowel de zoet- als zoutwater vissers hebben hier een ruime keuze aan viswater. Noorwegen bestaat niet alleen uit de bekende fjorden maar heeft ook duizenden meren, rivieren en beken vol forel, vlagzalm, snoek en natuurlijk de bekende trekzalm. 

Noorwegen heeft de perfecte faciliteiten voor de sportvisser, in heel Noorwegen kun je prima accommodaties vinden direct aan het water en visboten zijn overal te huur.

Waar kan je vissen in Noorwegen

Dit is voor een groot deel afhankelijk van het type visserij dat je wilt beoefenen, iedere regio in Noorwegen beschikt over goede vismogelijkheden. De kustlijn van Noorwegen is vooral in trek bij de zeevissers, kabeljauw en heilbot zijn hier de target vissen waar sportvissers vanuit heel Europa op afkomen.

In het binnenland zijn vooral de vele rivieren en meren in trek bij roof- en vliegvissers, met name de jaarlijkse trek van zalm heeft een grote aantrekkingskracht op vissers vanuit heel Europa.

visvakantie noorwegen

Visvergunning Noorwegen - Zout

Voor het vissen op zee en langs de kust heb je geen vergunning nodig, maar er zijn wel een aantal regels.

  • Vis niet op beschermde vissoorten
  • Hou je aan de minimum maat
  • Blijf op min 100m afstand vankwekerijen
  • Buitenlandse vissers mogen hun
  • vangsten niet verkopen
  • Max 10 kg vis mag worden meegenomen

Visvergunning Noorwegen - Zoet

Wil je op zoetwater vissen in Noorwegen dan heb je wél een vergunning nodig. Deze vergunningen worden uitgegeven door plaatselijke landeigenaren en visorganisaties. Informeer jezelf goed voor je gaat vissen, in Noorwegen bestaat er geen algemene vergunning. Vergunningen zijn verkrijgbaar
per specifiek water of streek, belangrijk dus dat je vooraf weet waar je wil vissen.

Vergunningen zijn beperkt verkrijgbaar bij lokale winkels of hotels, nog makkelijker is je vergunning vooraf ONLINE te bestellen 

PLAN JE VERBLIJF IN NOORWEGEN

Visreizen Noorwegen

Zoek Naar Accommodaties op de Kaart

Booking.com

Accommodaties

Vanaf NU niets meer Missen?

De Mooiste Bestemmingen & Winacties Direct in je Mailbox!
Inschrijven
close-link